Според британската Служба за национална статистика, симптомите при новия щам на

...
Според британската Служба за национална статистика, симптомите при новия щам на
Коментари Харесай

Ето какви са симптомите при зараза с новия вариант на коронавируса

 Според английската Служба за национална статистика, признаците при новия вариант на ковид, открит първо точно във Англия, леко се разграничават от до момента известните. По-често се демонстрират признаци като кашлица, гърлобол, изнемощялост и болки в крайниците, докато загубата на подушване и усет, считана до момента за най-еднозначния симптомна Ковид-19, е по-рядка. Изследването, извършено измежду 6000 инцидентно определени британци с позитивни проби за ковид, е открило също по този начин, че новата разновидност провокира в същата степен признаци като главоболие, зной, разстройство и повръщане, осведоми " Deutsche Welle ".

Новият вариант е доста по-заразен

Д-р Кристоф Шпехт, доктор и медицински журналист, споделя в тази връзка, че въз основа на резултатите от това проучване обособеният човек все пак не може да откри за себе си дали е инфектиран с новия или със остарелия вариант. " Ако на следващия ден изгубя обонянието си, това с огромна възможност би означавало, че съм се заразил с познатия вид на ковид. Но не изключва опцията да съм прихванал и вирус от новия вариант. Както и противоположното. Разликите са прекомерно дребни “, предизвестява доктор Шпехт.

Мутациите на вируса се дължат на промени, които настъпват в генетичния му код. Някои от тези промени вършат вируса по-опасен, увеличавайки да вземем за пример опциите за неговото предаване от притежател на притежател. Новият вариант, открит във Англия, който се води под обозначението В.1.1.7, се предава с 30% до 70% по-бързо от познатите до момента, считат специалистите.

Още не знаем дали разновидността е по-смъртоносна

Налице са и догатки, че тази мутация на ковид води по-често до гибел спрямо досегашните разновидности. Но най-малко към този момент тези изказвания са основани на не изключително надеждни данни, предизвестяват специалисти.

В средата на януари английският министър председател Борис Джонсън провокира ужас с едно свое изявление за високата смъртност, която предизвиква новият вариант. Тогава научната общественост реагира сериозно. Тази реакция споделя и доктор Шпехт, съгласно който към момента е прекомерно рано за сходни изводи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР